Inspiratie

/Inspiratie/

Googles zoektocht naar het perfecte team

2018-11-19T17:28:52+00:0023 mei, 2016|Change, Learn, Team|

Googles zoektocht naar het perfecte team. Slimmer, sneller, beter. Waarom zijn sommige teams succesvol en falen andere hopeloos? Internetgigant Google zocht het uit en komt met verrassende conclusies. Waarom psychologische veiligheid de basis is van een succesvol team.

No Box- Leef je waarden in leiderschap

2018-11-19T17:28:53+00:0026 oktober, 2015|Books|

De voortschrijdende digitalisering van onze samenleving vraagt andere manieren van werken, van leidinggeven en vooral ook van denken. IT, internet en modernde communicatietechniek bieden ongekende kansen, en tegelijk zien we dat gangbare patronen niet meer werken. Het oude hierarchische denken is passé. Deze tijd vraagt om nieuwe tools, nieuwe inzichten; een nieuw zijn om te kunnen bloeien. In NoBox, leef je waarden in leiderschap ga jijzelf antwoorden geven op de uitdagingen. Je gaat een gesprek aan met jezelf over de noodzaak tot bevrijding van de zelfverkozen ketenen. Waarom veranderen? Wat neem je mee van jezelf en wat niet? Wat is en wordt jouw rol in je team? Hoe wil jij in je bedrijf functioneren? We zijn toe aan een mentale innovatie. En daarbij zijn onze belangrijkste waarden onze leidraad.

Leiderschap op een A4

2018-11-19T17:28:54+00:0017 februari, 2015|Books|

Terwijl het veel bedrijven tegenzit heeft ‘bedrijvensleutelaar’, en inspirator Menno Molendijk een bloeiende praktijk met het helpen van leiders binnen bedrijven. Hij laat hen zien dat het anders kan. Hij werkt, of werkte, ondermeer met ABN AMRO, ING, Rabobank, diverse ministeries, Ahold, Deutsche Postbank en PwC. In dit boek combineert hij op een vlotte en handzame manier praktijkvoorbeelden met wetenschappelijke inzichten en oosterse en westerse filosofieën. Aan de hand van vier A’s kan je leiderschap direct in praktijk brengen en voelen. Een leider moet Aansluiten bij de mensen aan wie hij/zij leiding geeft, goede Afspraken maken, mensen durven Aanspreken en niet te vergeten Afrekenen. Door het direct toepassen en zien waar het in praktijk toe leidt, vergroot je het begrip van leiderschap. Je ziet als het ware je eigen leiderschap aan het werk. Een leiderschap waarin jij en anderen bezieling zien en voelen.

Boven en onderstroom

2015-05-27T14:08:05+00:0031 juli, 2008|Change, Learn|

Om effectief leiderschap te vertonen is het noodzakelijk dat een ieder leert om meervoudig naar de werkelijkheid te kijken. Het is hiervoor gewenst om meer brillen tot je beschikking te hebben om naar die werkelijkheid te kijken. (‘Wie aan de waarheid twijfelt, doet de waarheid eer aan’- Plato). Je kunt hiervoor methodisch gebruik maken van het Bovenstroom- en Onderstroommodel.

Ronde Tafel

2015-05-06T10:55:02+00:0022 juli, 2005|Lead, Learn|

Gisteren een ronde tafel diner gehouden. Was een erg inspirerende avond. Met ongeveer 10 bijzondere relaties van me van gedachten gewisseld over thema's die spelen in bedrijven. Het blijkt iedere keer weer dicht tegen leiderschap, betrokkenheid, motivatie en iets van spiritualiteit te liggen.